Monday, December 15, 2008

tagged yg berjela..

Solan-soalan Tag 002:


Tagged
The rules:
Link to your tagger and post these rules.
List 8 random facts about yourself and tag 8 people.

Tagging:
1.as
2.mai
3.en.lisam
4.kila
5.jpah
6.ust.rdhanz
7.
akhi faaiz
8.sesiapa saje


Random

-hari ini bangun sedikit lewat (ke banyak,yg penting dalam waktu subuh) sebab tdo lambat..hehe
-banyak benda yang difikirkan such as banyak lagi tak cover exam dah dekat,buat kerja yang belum beres..
-kena buat checklist study..pastu hafal..
-hari ini gi jumpa dentist..
-Semakin ari semakin sejuk dibumi mesir ni dan setiap hari merupakan hari yang bagus untuk melatih kesabaran dengan karenah arab yang ntah ape-ape

Myself

First name:

nurul yang membawa maksud cahaya.nama itu termaktub dalam identity card,surat beranak dan passport.


Name you wish you had:

tak de kut.just fine with my name yang diberi oleh ayahanda dan bonda dan nama itu membawa maksud yang baik..cahaya kemuliaanku.

What do people normally your name as:

kakak (panggilan family),kak nurul(panggilan family sebelah ummi),cik nurul (panggilan anak sepupu),zaty (bestfren n teman rapat),zati (kawan-kawan),kak zati (adik2 or junior2),jiji (kanak2 yt especially nana n yaya),kak jiji (syakila),zizi (amani dan farah), cik Z (ciknuT), kak Z (adik apang), zety (kakna..rindu ngn kakna), nick biasa izzati.abdullah.terkadang guna drzaty dan n.i.a.z.pernah masa sekolah menengah dulu ada kawan2 perempuan panggil izzat.hehe

Birthday:

dilahirkan pada pkul 545 petang pada tarikh 8 july 1987 (senang je nak ingat besday saya 8787)..kalau dah ingat tu jgn lupa bungkus or pos hadiah..hehe

Birthplace:

hospital besar kuala terengganu.nak mintak buat housemanship kat cni nnti..hehe

Time of birth:

5.45pm tak ingat la plak tarikh islam..dah check dulu lupa letak kat mana.

Single or taken:

single.hehe.tak nak commitment lagi.belum sampai masanya.ya Allah kurniakan aku cinta apabila sudah sampai masanya.semoga pada waktu itu cintaku padaMu tak kan berkurang..ameen!

Zodiac sign:

cancer of course.gambar ketam.ngeh2..

My apperiance

How tall are you:
153-155cm rasenye sebab da tulis dalam pasport macam tue.tak tahu la exact value sebab dah lama tak ukur.

Wish you were taller:
if i have wish of course la nak tinggi.sebab senang nak baiki lampu kat rumah ni.huhu.tak yah susahkan orang.hehe

Eye color :

black.hitam.aswad.

Current hair color:

black.hitam.aswad.

Short or long hair:

rahsia.

Ever dye your hair a bizarre color:
bersyukur dengan apa yang ada.hitam itu da cantik.

Last time you did something dramatic with you hair:

no comment

Glasses or contacts:

glasses.tu la suka baca dalam gelap kan mata dah rosak.nak pakai contact lens tapi parents tak bagi.jaga lah mata anda.hehe

Do you wear make up:

tiru ayat en.zicry ambil wuduk sebagai penyeri muka.saya pakai bedak je.pernah mencuba eye liner.yang lain2 blom..hehe.ntah belum terasa nak pakai.

Paint your nails:

haram..

Shy or outgoing:
malu kena bertempat.kalau future doctor macam saya jadi pemalu camne nak rawat pesakit.outgoing kut.tapi tengok jugak la.saya ni mudah mesra dengan orang.cumanya kalu 1st jumpa tu tak reti nak tegur lagi.kalau dah rapat tu taw la sape saya.cuba tanya cik as kalau tak caya.hehe

Sexy or cute:

isk..soalan maut ni.boleh membawa fitnah kepada opposite gender.huhu.cute kut..haha.perasan da.tanya diri sendiri memangla akan jawab camtu.try tanya orang sekeliling.

Serious or fun:

serious tengok tempat.hehe.serious pada certain keadaan.masa study kena serious la kan dan tidak dilupakan time buat ibadat kenalah focus pada PENCIPTA.fun.sangat suka ketawa kerana apabila ketawa kita akan jadi awek muda.suka menyakat apabila dengan kawan-kawan.take things easily.kalau stress lepaskan jela.tak guna simpan-simpan.pecah kepala nanti.

A turn on:

Mulakan la hari-hari anda dengan bismillah

A turn off:

Diakhiri dengan kalimah alhamdulillah

This or That

Flowers or chocolates:

2-2..suke sume.chocolates times stress sangat sedap.kalau org bg bunga utk special occasions..ye tak?cam housemate saya sorang ni sangat suka roses sampai dia punye wish pun utk dapat 100 roses dari seseorang.

Pepsi or coke:

kalau gi restoran fast food bantai je.tak suka sangat kerana ayahanda tidak menggalakkan minum minuman seperti itu.banyak gula.kurangkan gula dalam minuman tambahkan gula dalam senyuman.

Rap or rock:

anything kalau bab music.world and universal.kalau lyrics best lagi masyukk!!

Relationship or one night stand:

islam menggalakkan ummatnya untuk menjalinkan 'relationship' dengan ikatan yang sah.dat's my opinion.

School or work:

masih lagi seorang pelajar dalam bidang perubatan di mansoura medical school..long way to go..n still student till the end of my life.tuntut ilmu Allah tak kan habis.

Love or money:

both.

Movie or music:

both.

Country or city:

hehe.my beloved country of course.

Sunny or rainy days:

kat egypt suka sunny day.sebab time hujan becak penuh dengan lumpur.huhu.rindu nak mandi hujan kat malaysia.

Friends or family:

family comes first.tapi kadang2 friends juga perlu diutamakan.siapa kita bergantung kepada siapa kawan sekeliling kita.nak2 orang yang duk jauh ye tak..peace!!(rindusss sama geng2 rapat)

Have you Ever

lied:

pernah.kalau tak pernah tipu tu bohong la.mana ada semua orang perfect.setiap manusia tak lari dari melakukan kesalahan.cekgu kata bohong dosa.mak ayah pun cakap benda sama masa kecik2 dulu.

Stole something:

pernah sekali.curi duit ummi.masa tu darjah 3.dah la curi 360.masa tu duit tu nak guna buat bayar kad komputer kat sekolah.ummi tak bagi buat kad tu.last2 satu hari tu nampak duit kat atas almari.pastu amik terus bagi cekgu.

Smoked:

haram.

Hurt someone close to you:

rasanya tak pernah.ke ada.ade kut.mungkin tak sedar.kalu saya ada hurt someone tu sorry la tak terniat di hati.lagipun saya ni mmg tak suka buat orang hurt.coz cuba letakkan kita kat tempat orang yang kita buat camtu mesti sakit hati kan.

Broke someone's heart:

.............xpernah!

Wonder what was wrong with you:

xtaw..haha.

Wish you were prince or princess:

Saya makhluk tuhan yang hina disisiNYA....bukan raja diatas muka bumi ini.semuanya sama melainkan orang yang bertaqwa.hehe.kalau diberi pilihan mesti la maw jadi princess.macam nama yang ahli beyt bagi dulu snow white.setiap ahli beyt ada nama princess mereka.

Like someone who was taken:

islam tak menyuruh kita mengambil barang orang.begitu juga hak orang.nak2 yang dh bertunang.mana boleh kacau.

Shaved your head:

tak pernah.

Used chopstick:

tak pandai.

Sang in the mirror to yourself:

time xde kerja boleh la.

Favourites

Flower:

roses.tulips.matahari.

Candy:

semua makan.

Song:

nasyid and alunan kalamullah..n lagu2 yang baik dan lirik yang bagus.

Scent:

hugo boss purple.body shops.escada s (wish to buy this.tak terbeli lagi)

Color:

biru itu tenang.sama taste ngn kini.hehe

Movie:

sume layan.suka tgk crite medical.tapi layan sume crite kalau best and tak lambat cam siput.plot yang menarik.

Singer:

dato' siti nurhaliza

Junk food:

suka rotato..makanan baru kat egypt!rindu twistiesss..

Website:

mencari redha ilahi

Location:

currently in mansoura egypt.

Animal :

tak taw..kucing kut.sebab selalu jaga kucing pak sedara.

Ever cried over someone:


ada kut.

Is there anything you wish you could change about yourself:

mahu menjadi hamba yang bertaqwa dan bertambah imannya stiap hari.jauh dari segala maksiat.dan hari ini lebih baik dari semalam.

Do you think you're attractive:

may be.

If you had to choose a fairytale as your life what would you choose:

snow white.keh2.

Do you play any sports:

tak main dah skrg.teringat masa kat matric uia main badminton ngn kini malam2.rindu!


p/s:

tak pernah dapat tagged sepanjang ini.hopenya berpuas hati dengan jawapan yang diberi.tapi saya telah tukarkan sedikit dari tagged yang asal.
telah diberikan 2...

4 comments:

As said...

hahaha...fakta shy tu memang!
die tak reti nak tegur atau mulakan. Kena ada orang sapa dia dan mulakan. And u will know betapa ramahnye die lepas tuh:P

haha

oy oy oy..kena tag pulak, dahla soklan gituh.heh.

yeah tingat kamu maen badminton dgan kini. And sbg mengenang itu, as masih simpan raket2 kamu skang :D
and salu bg sesape pinjam if nak men. Hehehe. Dapat pahala aa kamu tiap kali org beriadhah :D

Ibnusinaputra said...

salam DRizzati...

syukran kerana sudi jwb TAG dr ana 2..semoga enti sntiasa dlm kenrkatan dan lindungan rahmat ilahiNYA

semoga trus thbat n mujahadah dlm penulisan

izzati.abdullah said...

to as:

ala..nnt kite leh main badminton kat uia kuantan plak pas siap tempat sukan tu ye.hehe.xpun kita gi kat tasik yg xdan sy nk gi tu..

da nk wak cmne..rase cam nk bg kamu kena tag.nak tgk sejauh mana saya kenal kamu..
miss those memory in kuantan!!

to ibnusinaputra:

afwan.it's my pleasure.ameen2.doakan saya terus istiqomah menulis.

kmah =) said...

byknye curi duit ummi~haha