Sunday, November 16, 2008

i miss home already..

bismillahi walhamdulillah..

sudah genap sebulan saya kembali ke bumi mesir untuk meneruskan perjuangan sebagai penuntut ilmu.demi mengutip mutiara ilmu yang diibaratkan seperti debu-debu mesir.seorang sahabat pernah berpesan datang mesir ni rugi kalau tak kutip ilmu yang ibarat debu-debunya.pilih je ilmu apa yang kita nak..semua ada.tapi semestinya kena pandai cari la.nerd

semalam berkesempatan untuk menelefon malaysiaadacall.biasanya seminggu sekali saya akan call rumah untuk mengkhabarkan berita mingguan ataupun minta nasihat dan semangat sambil tidak lupa doa.paling kurang untuk melepaskan rindu.call rumah takde orang.so i need to call my father's handphone.biasanya saturday both my parents went to bandar kuala terengganu.kalau tak pergi ayahmen mesti kena beleberbanyakckp ngan ummiwomen.

ummi kata hari minggu je ada masa nak balik rumah tok or pergi jalan-jalan or pergi beli barang rumah.kalau weekdays biasanya tulis pesanan je kat ayah,mesti dia beli pas balik kerja.kesian jugak kat ummi,boring mungkin duk rumah sorang-sorang everday.so she need to go out on weekend.

rupa-rupanya ummi pergi kubang kerian dengan ayah teh mengikuti majlis pertunangan pak sepupu.sempat bercakap dengan ayah sekejap.then call ummi.semua orang nak cakap.bermula dari tok,cik long mi,mak nor sampailah ke sepupu kak long dan marini.hehe.terlepas rindu seketika.

but i really miss my anak sepupu..afham..cik nurul rindu bangat sama kamu..kangen skali..rindu nak suapkan kamu makan..rindu nak buatkan susu..pakaikan kamu baju.bawak kamu jalan-jalan..main lego..hehe
caption for the pictures:

1) keluar jalan dengan nenek and atuk naik crv.best.sampai dah gelap sikit muka saya yang dulunya putih mase duduk kat putrajaya.

2) ramai betul peminat nak amik gambar saya ye.handsome plak pakai jubah yang cik nurul bagi ni.ibu tak sempat nak belikan baju melayu utk raya tahun ni.semua ni sufiyah punye pasal la..sape suruh keluar awal2..tak puas lagi nk manja2 ngn ibu..

3) ni la adik saya.sufiyah..nyebok plak nak amik gmbo.da la tu tak reti senyum..nk buat tempoyak je keje(nak nanges)..

4)" sape name afiq afham??angkat tangan.." cik nurul.."saya!!!"afham..


antara gambar yang disnap sepanjang saya menjaganya..pantang saya hilang terus dia cari.mase bulan puasa tak sempat nak menjaganya kerana sibuk menolong mak sedara buat tempahan kuih raya.by the time da balik tu, da dekat nk buka puasa.panggil je name dia ikut tingkat terus bangun pergi ke pintu.kadang2 sanggup bangun tidur nak suruh dukung..huhu

balik nnt mesti da boleh bercakap.can't wait to talk so many things with u..cayam kamu!!
lovecium

1 comment:

najwa abdullah said...

chumilllll sgt okke!

heh.

da la ada rupa arab

mak sepupu dia ade bc jampi pape ke nih??


meh share meh

=D