Saturday, July 10, 2010

ukhuwah yang tidak disangka

bismillahi walhamdulillah...

semalam saya berkesempatan berkenalan dengan seorang tetamu yang datang jauh dari bumi UK.beliau adalah siti fatimah moktar.pelajar cemerlang spm 2006 dari maahad muhammadi perempuan (MMP).beliau juga merupakan waris kepada kak pipah ahmad.

tak sangka btol ye.kecik je dunia ni.patutlah pada mulanya saya seakan familiar sahaja mukanya.difikir dan diingat balik dimana saya pernah bersua dengan mukanya...tetapi tidak ingat.selepas pulang ke rumah, amani cakap tak kenal ke siapa tu??fatimah tu kan pelajar cemerlang spm 06..saya dengan muka terkejut barulah ingat dimana pernah melihat beliau.di kaca TV rupanya..hehe.

beliau datang ke mesir untuk mendalami bahasa arab dan menghadiri talaqqi di sini.beliau datang ke mansoura bersama dengan temannya adila.moga-moga dengan pertemuan singkat itu mampu menjalinkan ukhuwah islamiyyah antara sesama muslim.nanti kalau nak gi UK senang dah ade tourist guide!




saya tinggalkan anda dengan temu ramah bersama fatimah semasa beliau spm dahulu.moga bermanfaat=)

berkawan biar seribu musuh biar satu~

p.s: saya rindu sahabat2 gen 6 DQ..kangen bangat sih!!!

1 comment:

zura said...

she's here as in mansoura? dia study apa kat UK skrg?

anyway K.Zaty, quote yg last tu apsal musuh biar satu. kalau boleh nak kosong la kannnn. hihi :P