Thursday, December 20, 2007

~qurban at cairo~



ni lagi satu pict..sembelih dlm pagar rumah..malaysia mane ade..sbb kat egypt ni xde kawasan lapang or padang except hadiqah yg dijadikan taman2 utk bersiar2 n berjalan-jalan di hujung minggu.kasihan kat budak2 nk main..xde halaman rumah..diorg punye rumah ni cam apartment kalau diistilahkan kat malaysia.tp apartment yg low skit dr apartment kat mesia..bkn nk kutuk or ape..itu kenyataan..tp best n syukur pada Allah dpt kenal bumi nabi musa n firaun ni..negara arab biasa eid adha lagi meriah lagi eid fitri..kalu kat cni arab tyme eid fitri dia jalan2 kat hadiqoh..xde la buat open house..juz bersiar2 n ziarah family..hbskn mase ngn kluarga..



lembu yg telah terkorban..arab ni main sembelih depan rumah.xyah pakai daun pisang or or daun kelapa..main ciang kat atas lantai or jalan2 kat dpn pintu rumah mereka..amazing story in egypt..smpi darah mengalir di depan pintu n jalan2..diorg sembelih xde la gotong royong cam kita..kalau kambing tu sorang je yg jd tukang sembelih..main pegang kambing punye leher then sembelih..arab ni kalu kambing sorang seekor pn boleh hbs..sape2 yg ade darah tggi tu hati2 makan daging kambing ni..nnt darah naik..




unta yg bakal dikorbankan..sy amik satu bahagian..dats my unta..

2 comments:

Samad Saidin said...

Salam..

xde lebih ke daging unta..
nak sikit..

nurul 'izzati abdullah zayawi said...

dah hbs..kalu ade pun camne nk bg..hehe